Kreativ Hållbarhet: Deltagarna i Remake Textile ger nytt liv åt gamla plagg

Just nu är deltagarna i Remake Textile engagerade i en inspirerande praktik på två av Erikshjälpen Second Hand-butiker i Göteborg. Under de kommande fyra månaderna får de möjlighet att förvandla utsorterade material och gamla kläder till helt nya, unika kreationer.

I Erikshjälpens butiker i Frölunda och på Rosenlundsgatan i centrala Göteborg får de deltagande möjlighet att återanvända kläder som annars skulle ha kastats. Dessa plagg, som ofta har små skador eller saknar detaljer, får nytt liv genom deltagarnas skickliga arbete. Efter en intensiv tvåveckorsutbildning på Textilhögskolan i Borås har deltagarna lärt sig att använda symaskiner och genomföra både enklare reparationer och kreativa omvandlingar av textilier. Resultatet är unika och nyskapande plagg som nu är tillgängliga för försäljning i de två butikerna.

Projektet Remake Textile, som drivs av Doing Good i samarbete med Coompanion Göteborg och Textilhögskolan, och som finansieras av Europeiska Socialfonden, fokuserar på att främja hållbarhet genom innovativ återanvändning av textilier. Initiativet erbjuder deltagarna värdefulla praktiska erfarenheter som stödjer deras framtida arbetsmöjligheter.

Se några av de fantastiska saker som deltagarna har skapat nedan. Läs mer om Remake Textile.

Remake Textile finansieras av Europeiska Socialfonden.