Circle Wear, Erikshjälpen och Remake Textile: En Hållbar Framgångssaga

Circle Wear och Remake Textile lanserade gympapåsar tillverkade av gamla jeans från Erikshjälpen second hand på Way Out Wests 2024-festival i Göteborg den 8-10 augusti. Circle Wear arbetar efter modellen för cirkulär ekonomi genom sitt koncept Circle Wear, som motverkar ”slit & släng” och förlänger livstiden på kläder. Under mottot ”Lagningar som håller” erbjuder de ett enkelt och prisvärt sätt att laga kläder genom upphämtningstjänst, vilket bidrar till att spara både jeans och vatten.

Daniel, grundare av Circle Wear, kommenterar: ”Professionellt bemötande och professionellt utfört arbete hela vägen från början till slut.” Han tillade också: ”Bra kommunikation och ett väl utfört jobb är det som kännetecknar vårt intryck av Remake Textile i det här projektet.”

”Att få vara en del av detta samarbete med Circle Wear och Erikshjälpen Second hand har varit en inspirerande resa. Gympapåsarna vi har skapat tillsammans visar tydligt hur vi kan återanvända textilier på innovativa sätt och samtidigt främja en mer hållbar framtid. Vi är stolta över att ha bidragit till ett projekt som inte bara är funktionellt, utan också bär på en viktig miljömedvetenhet.”

– Amelia Äbelö, Projektledaren för Remake Textile

Gympapåsarna, tillverkade av återanvända textilier på Erikshjälpens second hand butiker, blev en stor hit på festivalen och väckte uppmärksamhet för både sin unika design och hållbara tillverkningsprocess. Samarbetet visar hur kreativitet och hållbarhet kan förenas för att skapa meningsfulla och miljövänliga produkter.

”Att samarbeta genom vår utställning på Way Out West kommer att bana väg för framtida samarbeten med de människor som hjälper oss att tillverka saccosäckar,” tillägger Daniel, och ser fram emot nya möjligheter inom hållbar design.

För de fem deltagarna i Remake Textile-projektet, som sydde väskorna åt Circle Wear på Erikshjälpens butiker i City och Västra Frölunda, var det också en värdefull och positiv upplevelse. De hade inför uppdraget förvärvat viktiga kunskaper om både textilbranschen och professionell utveckling via Textilhögskolan i Borås, Coompanion och Doing Good som driver Remake Textile. Deras engagemang och skicklighet bidrog till projektets framgång och gav dem en möjlighet att vara delaktiga i ett hållbart och kreativt initiativ.